И тази година Трето основно училище „Братя Миладинови“ от град Гоце Делчев ще се  включи в „Седмица на Бащата“. Инициативата се провежда за шести пореден път в страната ни. С различни инициативи във времето от  5 и 11 ноември 2018 г. се цели да се постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и другите мъже, които участват в грижата за детето) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Бащи, дядовци, вуйчовци, чичовци и други мъже от семействата на деца в  Трето основно училище „Братя Миладинови“ вече са получили покани за участие във футболно дерби „Бащи и деца“, което се организира утре от 13:10 часа в южния двор на училището. За сряда се подготвя Кулинарно шоу „Татко готви по-добре“, а четвъртък ще се проведе Кулинарна изложба – базар във фоайето на училището, уточни програмата училищният психолог Валентин Атанасов. 

Национална кампания „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

През миналата година деца и бащи от Трето ОУ в град Гоце Делчев засадиха мини детска гора в Седмицата на бащата.


By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *