С концерт на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци, снощи в гр. Гоце Делчев бе открит третия есенния музикален фестивал „С музика и вяра в сърцето“, организиран от Неврокопската митрополия и Община Гоце Делчев.

Днес 30.10.2019 (сряда) от 18 часа Далия Чолакова – цигулка, Диана Чаушева – цигулка, Венцислава Тодорова – пиано от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, гр. София ще се представят с концерт в залата на Митрополията.  

Далия Чолакова е на 12 години и вече има завоювани награди от многобройни национални и международни конкурси. Концертира в Австрия, Германия, Гърция, Белгия и др. Солист е на известни български камерни оркестри. Участва и в концерта пред министрите от Европейския съюз на “Срещата на върха” в София. Ученичка е в класа по цигулка на Благородна Танева в Националното музикално училище “Любомир Пипков”, София.

Диана Чаушева е на 11 год и е с изключителни постижения в областта на музиката – като цигуларка и народна певица. Израснала в семейство на музиканти, тя от малка печели многобройни награди у нас и в чужбина. Концертира в Германия, Италия, Румъния и др. Участва и в концерта пред министрите от Европейския съюз на “Срещата на върха” в София. Ученичка е в класа по цигулка на Благородна Танева в Националното музикално училище “Л.Пипков”, София.

Венцеслава Тодорова е дългогодишен акомпанятор в НМУ „Л. Пипков“ – София. По време на професионалната си практика е участвала в многобройни национални и международни конкурси, представителни концерти и телевизионни предавания, записи в БНР, подпомагайки със своя съпровод младите български таланти. Отличена е в различни конкурси с дипломи за „най-добър клавирен съпровод“. Удостоена е със „Златна лира“ на СБМТД (2013 г.) и Грамота от Министерството на културата за принос в развитието на българската култура (2005 г.) Фестивалът ще продължи до идната събота – 8 ноември.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *