Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов издаде нарочна заповед, с цел предотвратяване на проникването и разпространението на болестта инфлуенца (грип) по птиците на територията на общината.

Заповедта е на основание Заповед № ОА-РР-381/03.11.2017г. на Областния управител на област с административен център гр. Благоевград и протокол от заседание на общинската епизоотична комисия от 07.11.2017г., във връзка с констатирани огнища на болестта инфлуенца по птиците на територията на Република България.

В издадената от кмета на община Гоце Делчев заповед е наредено да не се допуска излизане на птиците извън помещения за отглеждане, както и да не се допуска контакт между птиците и други домашни птици, и/или диви птици. В заповедта се посочва още, че фуражът, с който се изхранват птиците, трябва да се съхранява в закрити помещения. Освен това, при настъпване на отклонения в здравословното състояние на отглежданите птици, при съмнения за заболяване или при завишена смъртност, е необходимо да се уведомят незабавно обслужващия обекта ветеринарен лекар или кмета на населеното място.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.