Инициативна група младежи начело с Кристина Попова организираха в Гоце Делчев подписка срещу дейността на пришълци, които активно от няколко седмици проповядват идеите на вероизповеданието „Свидетелите на Йехова”. По думите на председателката на гражданската група, това е най-опасната секта на територията на страната. Притесненията на младежите са, че йеховистите са наели свой офис в близост до гимназията по селско стопанство в града. Пак по информация на Кристина Попова йеховистите обикалят из града и селата, предлагат помощи, обещават доставка на дърва за огрев, безплатни обяDSCN1311DSCN1315DSCN1308ди, правят събрания за да набират членове. В това на пръв поглед няма нищо лошо, но младежите се притесняват от проповедите им. Философията на йеховистите отрича кръвопреливането и военната служба. За други опасни дейности на пришълците, те засега не говорят.
От инициативната група са потърсили съдействие и от владиката Серафим, който обещал да се разяснява по черквите, колко опасна е тази секта и как да се предпазват деца и възрастни от нейното влияние.
„Амбициозно е, но не е невъзможно да ги изгоним от България” – категорична е Кристина Попова. Всъщност вероизповеданието Свидетели на Йехова е регистрирано в България от Софийския градски съд след като страната ни бе осъдена в Международния съд в Хага, заради отказа за регистрация.
Подписки срещу дейността на Свидетелите на Йехова са поставени на улица „Царица Йоанна” и на Попската градинка, в магазини и по всички църкви, уточни Попова. По същото време двама йеховисти, говорещи отличен български, излизат с щанд проповедническа литература на пазара, вече трета седмица. Тя вече е получила първия дълъг СМС на телефона си, в който местен йеховист я заплашва с ада, въпреки, че учението им казва, че Ад не съществува.

Тази новина има 1 коментара

  1. Анонимен Reply

    Просвещение трябва за да няма погубени души. Европата ни прехвърля своите страхове и тревоги и си мисли, че ние сме като тях. В православния свят никога не е имало религиозни войни, а те водят 200 години такава. Ние трябва отново да просветим и просветлим Европата! Православието е съкровищницата на Христовата вяра! Бог да пази и помага на България!
    http://www.pravoslavieto.com/books/Svidetelite_na_Yehova/3.htm

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.