Известният български историк и два последователни мандата ректор на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ проф. Иван Илчев, заедно с кмета Владимир Москов обсъдиха партньорството между община Гоце Делчев и Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“.

На срещата присъстваха заместник – кметът Валери Сарандев, заместник – кметът на община Гърмен Рефат Атипов, началникът на отдел Култура и Образование и директорът на Общинския исторически музей.

Община Гоце Делчев прие поканата на Центъра за върхови постижения за участие в мултидисциплинарен проект „Места“ с център гр. Гоце Делчев, чрез който ще се извърши цялостно проучване на историята, етнографията, културата на региона ни.

Проектът се финансира от ЕС, като в научно изследователския и образователен център „Места“ се дава възможност да бъдат обучени местни специалисти, които да дигитализират ценни исторически и архивни документи и артефакти от градската библиотека, музея и Института по история на българската емиграция в Северна Америка „Илия Тодоров Гаджев“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *