За пета поредна година община Гърмен, съвместно с училищата, детските градини, читалищата и всички жители, организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка“. Кампанията е за подпомагане на децата сираци и полусираци до 18 години, които живеят на територията на общината. Благодарение на активното участие, отзивчивостта и подкрепата на гражданите през изминалите години са събирани много средства, като сумата с всяка изминала година става все по-висока. Благотворителният коледен концерт и базар са планувани за 22 декември. Ще бъдат поставени също дарителски кутии и е обявена банкова сметка за даренията.

 

През 2013 г. събраната сума е била в размер на 6300 лв., с които са подпомогнати 42 деца, през 2014 г. са събрани 7958 лв. и подпомогнати 46 деца, през 2015 г. – 12 054 лева за 47 деца, а през миналата година – 12 397 лв. се разпределиха между 48 деца.

 

Прекланям се пред Вас и Ви благодаря от сърце. Всичко това ни прави по-уверени и ни кара да продължаваме напред. Уважаеми жители и приятели на община Гърмен, Вашето милосърдие и отзивчивост, Вашата съпричастност, Вашата щедрост ще накарат толкова много лица да се усмихнат и тази година. Нека помогнем на тези деца да сбъднат част от мечтите си, да повярват в живота, а също и в хората, и отново да видят света по-красив! Нека в навечерието и на тази Коледа да отворим широко сърцата си и с общи усилия да направим празниците им по-усмихнати, по-щастливи!”, пише в обръщение да жителите на община Гърмен кметът Минка Капитанова.

 

Всеки може да участва и в коледния базар с предмет, сувенир или кулинарно изкушение, както и дари парични средства в поставените за целта кутии или по сметка в Банка ДСК: IBAN – BG62STSA93003390012010.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *