В съседна Гърция заедно с европейския вот се проведоха и избори за местна власт. След втория кръг в неделя вече са обявени и официалните резултати.

Христодулос Мамсакос беше преизбран за кмет на Драма. На втория кръг той спечели срещу опонента си Кириакос Харакидис с 2 173 гласа. В новия общински съвет групата, подкрепяща Мамсакос ще има 11 общински съветници, 8 ще са хората на Харакидис, групата съветници на третия по изборен резултат – Александрос Циамбусис също ще е от 8 човека, като още четири предизборни движения и коалиции са успели да спечелят по 2 и по един мандат.

(на снимката – кметът на Драма с дъщеря си Дора)

 

Нови кметове ще управляват Кавала и Като Неврокопи. Досегашната кметица на Кавала Димитра Цанака в изборната нощ в неделя, отиде лично в предизборния щаб на опонента си  Теодорос Муриадис (на снимката) и го поздрави с успеха му.

С нов кмет ще е и Като Неврокопи. Янис Кириакидис успя да обърне резултата от първия тур на изборите, когато напред беше досегашния заместник кмет на съседното градче Елефтериос Тамбуридис.

Гражданите на близката до Кавала Община Пангео, с която Гоце Делчев също поддържа добри партньорски взаимоотношения, преизбраха досегашния си кмет Филипос Анастасиадис. Теодорос Анастасиадис е новият кмет на Просочани, който беше избран още на първи тур.

Нов ще е и кметът на остров Тасос. Подкрепилите Елефтериос Кириакидис (на снимката долу) ще имат 13 мандата в новия общински съвет, в който общата конфигурация по групи и коалиции е: 13 – 9 – 3 – 2.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *