КАВАЛА. Първият еднополов брак – собственик на известна пицария напусна жена си, заявявайки, че е влюбен в разносвача. Съвсем наскоро в съседна Гърция брачното равенство беше узаконено със съответния законопроект със 176 гласа „за“ в парламента и вече еднополовите двойки там имат възможност да сключват граждански брак.

С новия закон, както обясни един от авторите на законопроекта, държавният министър Акис Скерцос, „е въведено равенство в гражданския брак, тоест достъп до институцията на гражданския брак за всички гръцки граждани, без дискриминация и независимо на сексуалната ориентация“. Първите съобщения за този вид бракове започнаха плахо да се публикуват във вестниците в рубриките за сватбени церемонии, които се провеждат в залите на местните кметства.

В Кавала, по информация на вестник „Неаполис“, нашумя новината за намерението на двама мъже да сключат граждански брак. Единият от двамата, собственик на известна пицария, за повече от десетилетие поддържаше връзка с жена, която работеше в бизнеса и я изненадана след приемането на съответния законопроект, като тя научи за различните любовни предпочитания на партньора си!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *