Последният ден от учебната 2016/2017 година беше много специален за всички от Първо основно училище в Гоце Делчев, защото е денят, в който ученици и учители завършиха една изключително успешна учебна година. Те са доволни от това, което са постигнали.

„Разработихме и реализирахме редица проекти по национални и европейски програми, спечелихме десетки национални и регионални състезания и конкурси във всички области на науката, изкуството и спорта. Десет ученици от нашето училище представиха отлично област Благоевград на Национални кръгове на олимпиадите по БЕЛ, История и цивилизация, БЗО, Астрономия и ИТ – обобщи директорът на школото Людмила Дерменджиева, Неведнъж проявихме добро сърце и съпричастност. Организирахме много благотворителни инициативи и помогнахме на деца в нужда“.
Само след броени дни с решение на МС Първо ОУ ще бъде официално със статут „Иновативно училище“.
„Гордеем се с постиженията на всеки един от нашето голямо училищно семейство, защото всеки даде всичко от себе си – любов, знания, креативност, талант. И днес можем да кажем: Да! Ние успяхме! Сътворихме година на традиции, иновации, вдъхновение и творчество! И благодаря на всеки от вас!“ – каза още директорът на училището.


Отличия за високи постижения и популяризиране на община Гоце Делчев получиха 41 ученици от училището. Те бяха връчени лично от Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев.
48 ученици от четвърти клас получиха своите удостоверения за завършен начален етап с отличен успех и високи постижения.
32 са пълните отличници от 5 и 6 клас. Благодарствени адреси  получиха 72 семейства, които безрезервно подкрепяха своите деца и училището през учебната година.
Директорът връчи свидетелствата за завършено основно образование с отличен успех и множество постижения на 53 от най-успешните ни седмокласници и осмокласници. Класът с най-висок успех за учебната 2016/2017 година бе изненадан с грамота и огромна красива и вкусна торта. И това е 6а клас с класен ръководител г-жа Костадинка Пирнарева.

Директор се обърна към децата, които завършват с думите „На вас, скъпи ученици от 7 и 8 клас, искам да кажа: Благодаря ви, че сте нашите деца! И ще останете такива. Винаги можете да се връщате тук! Ние винаги ще ви посрещаме с обич и радост!
Бъдете целеустремени, превръщайте трудностите в победи, имайте смелостта да мечтаете и куража не само да сбъдвате мечтите си, а да направите всичко възможно да имате нови и нови мечти. Днес ние ви изпращаме спокойни и удовлетворени, защото смятаме, че сме ви научили на най-важните житейски уроци. Успехът се крие в самите вас.

На добър час, момичета и момчета!

На всички малки и големи ученици желая весело и безгрижно лято! Изживейте ваканцията си волно и щастливо, за да се съберем на есен с нови сили, готови за нови предизвикателства и успехи!“

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *