61301-407x600

Цветлин Йовчев трупа черни точки в Гоце Делчев

Мощно депутатско лоби се опитва да спаси пункта за регистрация на автомобили

Кметовете на четирите общини в региона са изпратили специално писмо до министър Цветлин Йовчев, с което настояват МВР да се откаже от намеренията си да затвори пункта за регистрация на МПС в Гоце Делчев, който обслужва целия Гоцеделчевски и Разложки район.Писмо до министъра, пак против идеята за закриване на пункта, са изпратили в петък и депутатите Тодор Радулов, Алиосман Имамов и Ахмед Башев, съобщи за „Хроника“ инж. Радулов. За проблема той е уведомил и председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред към НС Атанас Мерджанов. Макар да не е избран от Пиринско, депутатът Кирил Добрев, също е обещал да помогне на родния си град.

Заради предстоящите съкращения и проблемите около фирмата БМВ на МВР, която изработва регистрационните табели, от министерството са с намерения да закрият гоцеделчевския пункт. „Не може да се отнема на гражданите от всички общини по поречието на Места едно вече извоювано удобство” – категоричен е кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. От миналата седмица собствениците на автокъщи в района събират подписка против закриването на техническия пункт. „Ако бъде затворен техническия пункт ще се налага за регистрация пак да се пътува на повече от 100 км. само в едната посока, както беше преди осем години, това ще затрудни гражданите, ще губим време и средства, така че тази идея е неразумна” – коментираха те.

”Тази необмислена и необоснована промяна ще създаде огромен проблем пред хората от петте общини. На стотици шофьори ще им се налага да пътуват до Благоевград и ще губят по цял ден, за да си свършат работа, която сега могат да свършат само за час. Вместо да се следва моделът на децентрализация, чиято основна цел е да предоставя по-качествени услуги на гражданите, да се улесни достъпът до административните и други услуги за жителите в отдалечените от областния център населени места, отново се връщаме към морално остарели принципи”, коментира депутатът Георги Андонов.

И още в броя:

Пак за възродителния процес и в Рибново, и в Корница

Започва ремонт на най-старата детска градина в Гоце Делчев и читалището в с. Брезница

Контрабанда на дрога и алкохол през ГККП Илинден – Ексохи

Как да помогнем на болния у дома

Оправдаха кметския наместник на Скребатно и полицай от Гоце Делчев

Четири фирми искат да направят проект за път до Добринище през Брезнишките езера

Пролет е … фоторепортаж от Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча

Баничан превзе по чорапи президентството

Гоце Делчев беше столица на младите парламентаристи на България

На страниците СТАДИОН:

Ужасно съдийство на Радостин Станев на стадиона в Гоце Делчев

Футболисти избраха да са Супермен и Малкия принц в първия ден на пролетта

Срещу „Любимец” няма да бъде лесно

Да играя в ЦСКАза мен е една изпълнена мечта

В Хаджидимово са готови да приемат турнир по футбол за момичета

Третият от „Пирин”, роден през март, почерпи както се полага

By odb36

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *