Неврокопчани отбелязаха 114 години от гибелта на Гоце Делчев. Община Гоце Делчев бе организирала паметна церемония на паметника на Гоце на централния площад в града, където бяха положени венци и цветя в знак на преклонение и признателност пред делото и паметта му.

На събитието присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и неговият заместник Саид Иброш, Неврокопският митрополит Серафим, народният представител Богдан Боцев, областният управител на Благоевградска област Валери Сарандев, представители на институции, учреждения, неправителствени организации и политически партии, учебните заведения в града и граждани.
 

След това в Дома на културата тъжната годишнина беше почетена с концерта „Песни за юнаците“, посветен на славните войводи, дали живота си за свободата на Пиринския край. В препълнената зала хората се насладиха на уникален спектакъл с участието на два ансамбъла – от Гоце Делчев и от Скопие, Македония.

Най-хубавите песни, посветени на славни войводи изпълниха певците и инструменталистите от Националния ансамбъл за народни игри и песни на Македония “ТАНЕЦ” и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци гр. Гоце Делчев.
 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *