За поредна година учениците от ПМГ “Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев постигнаха едни от най-добрите резултати не само в област Благоевград, но и в България, на държавните зрелостни изпити. От 145 зрелостници на випуск 2018, 17 са с пълни шестици, от които по математика – 2, английски език – 11, химия – 2, биология – 1 и философски цикъл – 1.

В ПМГ „Яне Сандански“ имат и друг сериозен повод за гордост.  36 зрелостници са получили отлични оценки по български език и литература. 48 завършващи, които са се явили на матура по английски език, са с повече от впечатляващ резултат, съотносим с най-големите училища в България – общ успех Отличен 5,67, уточниха от гимназията. 

By hronika

2 thoughts on “В ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев има над сто отлични оценки на матурите”
  1. От тези резултати излиза, че няма ученици, които завършват с пълно 6, но преди матурите бързахте да се хвалите, че имате пълни отличници.
    За двойките нищо не пишете, но те са повече от миналата година. А отличните оценки по английски език не се дължат на преподавателите, а на това че родителите дават луди пари, децата им да учат английски в частите училища в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *