1 - Copy

 

Още при създаването си успяхме да помогнем на седем жени, които се лекуват от онкологични заболявания. Последва предколедната ни инициатива Вечер на добрите ангели.

След провеждането й, постъпиха още 21 молби за помощ в Сдружение „Хроника срещу рака”. На свое Общо събрание сдружението  разгледа 20 от тях, като за последната още не е завършила социалната анкета, свързана със здравния статус и икономическо състояние на болната жена. 15 жени с онкозаболявания от Гоце Делчев, Хаджидимово, Мосомище, Лъжница и Борово са одобрени и вече получиха финансова помощ с решение на Общото събрание на Сдружение „Хроника срещу рака”. Тяхната възраст е от 39 до 60 години. Имената им няма да обявим по етични съображения. Не всеки желае да споделя в обществото, че е болен от рак, което желание ние уважаваме.

Членовете на сдружението решиха да помогнат също на децата на починала млада жена от Гоце Делчев, която не успя да се пребори с онкологичното си заболяване. Синът на член на сдружението направи лично дарение – компютър за рождения ден на детето на самотна майка от Гоце Делчев, която също бе подпомогната финансово за лечението си. Другите пет молби за помощ не отговарят на критериите за подпомагане.

Приемането на молби за подкрепа в лечението на онкоболни жени продължава. Събраната сума от благотворителното събитие „Вечер на добрите на ангели” е 10 068 лв. В момента Сдружението разполага с дамска перука, която може да се използва след химиотерапия и климатик, който по решение на Общото събрание ще бъде дарен на семейство, в което има онкоболна жена и е в затруднено материално състояние.

Още веднъж сърдечно благодарим на добрите хора, които се включиха в благотворителната инициатива „Вечер на добрите на ангели”! Подготвяме ново благотворително събитие, за което отново ще разчитаме на всички хора с големи сърцаот Гоце Делчев и района.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *