Exif_JPEG_420

Всичко започна преди две години, когато работейки по проект „Живот за птиците“ на Българско дружество за защита на птиците и ЧЕЗ България се изкачих на този хълм в с. Баничан и бях поразен от красивата панорамна гледка, разказва Димитър Попов от гоцеделчевския клон на Българското сдружение за защита на птиците.

И продължава: В този момент си представих площадка за наблюдение на птици и кът за отдих. Бях подкрепен от Румяна Джибова – секретар на читалище „Изгрев – 1930“. Тогава се появи и първият дарител, писателката Капка Касабова. Тя ни предостави парите от получена от нея награда „Никола Бувие“ , която спечели за написана книга. И ето, че се стигна до момента на официалната церемония по откриването на нашата обсерватория за наблюдение на птици, както я нарече Капка Касабова.

Благодарим на всички, които присъстваха днес. Това бяха : Осиновителите на щъркелови гнезда в с. Баничан – 2б и 3г.клас при Второ ОУ „Гоце Делчев с ръководители г-жа Ушилкова и г-жа Костова, група Буболечки при ДГ „Джани Родари“, Лъвчетата от ДГ „Радост“, родители и приятели, кметът на община Гоце Делчев г-н Владимир Москов, кметът на с. Баничан г-жа Елена Сивриева, Марко Запрев, служители на ДГС Гоце Делчев, Бизнес инкубатор Гоце Делчев, Васил Чилев, Таня Ежкова, Отец Георги. Дървесината за изграждането на беседката беше безвъзмездно дарена от ЮЗДП и ДГС Гоце Делчев. Дариха още: Йордан Гелев, Надежда Карамфилова, Ваня Харизанова, Криси и Мишо от с. Баничан, сем. Тропчеви от с. Баничан, Отец Георги.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *