Кметствата в селата Господинци и Баничан са спечелили финансиране на малки проекти от предприятието ПУДООС към министерството на околната среда и водите. Със спечелените средства в село Господинци ще бъде изградена детска площадка за игра, а в село Баничан – кът за отдих с фонтан.  

„Добра новина за най- малките жители на с. Господинци – коментира кметът на селото Ахмед Ходжов и продължава.“ От 2016 г. кметство Господинци винаги изпращаше проект към Министерство на околната среда и водите под наслов „Чиста околна среда“ и тази година за щастие на всички нас проектът ни за „Детска площадка за игра“ е одобрен и най-малките жители на селото ще имат вече нова детска площадка. Тя ще е разположена срещу сградата на кметството, на терен, който от години стои празен. Това е в централната част на селото и ще бъде удобно за всички деца да прекарват част от времето си в игри и забавления. Теренът ще бъде облагороден, озеленен и обезопасен, ще бъдат поставени детски съоръжения и пейки за сядане, както и любимия на всички деца- пясъчник. Огромни благодарности за съдействието при съвместната ни подготовката на проекта на ландшафтния архитект към община Гоце Делчев Никола Попкостадинов. Благодарности от кметство Господинци и жителите на селото към общинска администрация и кмета на община Гоце Делчев г-н Владимир Москов за оказаната пълна подкрепа за участието ни в кампанията.

Малкото ни, но живо село имаше нужда от тази нова придобивка, със здраве и удоволствие ще я ползват 76-те деца от 1 до 12 годишна възраст, да е честита на всички ни и нека в най-скоро време да започне нейната реализация“ – завършва кметът Ходжов.

В тазгодишната кампания са получени и разгледани общо 1740 проекта, от които на общини и кметства – 843 бр., на училища, центрове за личностно развитие и обединени детски комплекси – 433 бр. и на детски градини – 464 бр. След извършено класиране от комисия, назначена със заповед на министъра на околната среда и водите, за финансиране са одобрени 341 бр. проектни предложения, от които 135 проекта на общини и кметства, 103 проекта на училища и ЦПРЛ/ОДК и 103 проекта на детски градини.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *