MESTNI IZBORI 2015
И на втори тур жителите на село Хвостяне не успяха да си изберат кмет. Баадин Юсеинов от БСП е получил 249 действителни гласове и Сейхан Ахмедов от ГЕРБ, също е получил 249 действителни гласове. Копие от решението да се изпрати незабавно на ЦИК с оглед правомощията й според разпоредбите на избирателния кодекс, е решила ОИК – Гърмен.
В с. Долно Дряново на втори тур кметското място печели Ваит Моллахасанов от ДПС получил 425 действителни гласове. „Тюркян Ходжова печели убедително балотажа в с. Дебрен! Браво, Тюркян, това е революция!“ – така депутатът от левицата Кристиян Вигенин поздрави новата кметица във Фейсбук. Кметица ще има и село Дъбница. Синем Бекирова има един мандат в биографията си като кмет от ГЕРБ, на тези избори, след 4-годишно прекъсване, тя бе издигната от инициативен комитет и на втория тур спечели 526 действителни гласове.
В с. Горно Дряново следващите четири години ще кметува Мехмедали Хаджиев от ГЕРБ получил 462 действителни гласове. От ГЕРБ ще е и кметът на с. Крушево – Юлиян Качериев, получил 93 действителни гласове.
На балотажа в неделя, в село Кочан избраха за кмет издигнатия от ГЕРБ Юрий Моллов, а във Вълкосел – Сюлейман Арунов от ДПС.

В с. Блатска на втори тур избраха Иляз Ибишев, в с. Теплен – Живко Петелов, в с. Петрелик – Тодор Прокопов, с. Ново Лески – Георги Ванкалов, издигнати от МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА ХАДЖИДИМОВО“, с която общинският кмет Людмил Терзиев спечели още на първи тур. Лъчезар Банев от Реформаторския блок е избран за кмет на с. Копривлен.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *