В препълнена зала, въпреки обедния работен час, днес, с ентусиазъм и уверени в победата на изборите на 6 ноември, в Гоце Делчев членове, симпатизанти и граждани посрещнаха кандидата за президент, издигнат от БСП генерал Румен Радев.

“Днес сме тук, защото не ни е безразлично как живеем и как ще живеят нашите деца. Отново сме изправени пред съдбовен избор и от този избор зависи дали ще гледаме към бъдещето или ще позволим да ни връщат назад към годините на омразата и разделението. Дали отново ще сме свидетели на опасни авантюри или ще разчитаме на разума, дали ще обърнем гръб на острите социални проблеми, безнаказаната престъпност, липсата на перспектива пред младите или ще търсим тяхното решение. Днес сме тук, хора от различни защото имаме нужда от нов път, надежда и достойнство, имаме нужда от единство за доброто на България, а това може да ни даде единствено най-подготвената най-можещата и най-симпатичната кандидат президентска двойка Румен Радев – Илияна Йотова“, с тези думи откри срещата председателят на местните социалисти Валери Сарандев. Сред гостите бяха още депутатът Кристиян Вигенин, кметът Владимир Москов, областният председател на БСП Николай Божкилов, председателят на ОбС – Гоце Делчев Ангел Гераксиев.

dscn2770 dscn2791 dscn2784

След срещите си в Гърмен, Хаджидимово, Банско и Сатовча към присъстващите в залата се присъедини и лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Да агитираме в Гоце Делчев за победа е като че ли излишно, на хора, които имат шест победи можем да кажем „Поклон и дайте да вземем и седма победа“ – започна  своето обръщение към неврокопчани Корнелия Нинова, визирайки шестте последователни мандата на БСП като победител в местните избори и шестте последователни избора на кмета Владимир Москов. 

С много внимание неврокопчани изслушаха генерал Румен  Радев.

„България е на кръстопът. В упрaвлението цaри хaос, който вече трудно се скривa. И този хаос рефлектира върху нашия живот и върху перспективата на нашите деца да останат да учат, да работят, да живеят в България. След 25 години на политически преход се връщаме отново от там където тръгнахме – едноличната авторитарна власт, която тотално е обсебила всички институции. Това ли е демократичната държава?  Ще загубим ли единствената си възможност за коректив – каквато според нашата конституция е президентската институция? Ще оставим ли президентът да бъде назначен? Тук е големият залог, затова се плашат, затова правят всичко възможно да не изгубят пълния си контрол върху управлението на държавата. Не трябва да го допускаме, защото началото на тази промяна ще бъдат президентските избори на 6 ноември. Защото президентът може и трябва да противостои на всяко решение и закон, които накърняват интересите на българския гражданин, президентът трябва да казва истината за състоянието на държавата. Истината за която крият, но нещата се навързват. Да питаме каква е истината за КТБ, за 16 милиарда външен дълг, за Булгартабак, за 160-те милиона евро помощ от ЕС и наредбата за интеграция на чужденци, има ли план България да се превърне в мигрантско гето за Европа и то без никой да ни е питал.“  

„Нямам амбицията да бъда „бащата на нацията“, но ще бъда гласът и волята на Вас, българите, ще отстояват Вашите интереси по всички важни за нашата страна проблеми“, добави още ген. Радев. „С Илиана Йотова не влизаме в състезание за медали, ние влизаме в битка за доверието на българския народ и бъдещето на България. И тази битка няма да е лека! Всички знаят кой е от другата страна, каква доказано смазана машина за печелене на избори имаме срещу нас и какви методи се използват за печелене на избори, включително и насаждане на страх. Не се подавайте на страха, със страх няма да градим просперираща държава. Време е за нашата гражданска смелост. Защото сме много и ако ние се обединим и нашата кауза бъде България и единствено България, ние сме сила, нас няма кой да ни спре. И помнете – Вие сте началото на промяната, с Вашия глас – промяна за доброто на България. България, такава, че нашите деца да останат тук, не защото те така са пожелали. Ето с такава кауза – ние сме обречени на успех и на победа!“ – завърши кандидатът за президент на БСП под аплодисментите на залата.  

Повече от час продължи срещата, като гражданите поставиха много въпроси, свързани с битовата престъпност, за това как бъдещият президент ще се справи с нахлуването на нелегални бежанци в страната, с ниските доходи и мизерните пенсии, с разделението между хората и специално ще има ли гаранция, че изборите няма да бъдат фалшифицирани.

dscn2781

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *