Днес, на събрание на Областния читалищен съвет, единодушно за негов негов председател е избран Георги Мишев – дългогодишен секретар на читалище „Просвета“ – гр. Гоце Делчев.

След избора си Георги Мишев заяви: „Това е голяма оценка за мен и моята работа, за което сърдечно благодаря. Приемам това ново предизвикателство с удоволствие, но и с голяма отговорност, защото добре знам какво е положението на читалищата в момента и колко важно е техните интереси да бъдат отстоявани. Благодаря на дългогодишния председател на Областния читалищен съвет Васил Новоселски за всеотдайната работа и пожеланията за успех, които отправи към новото ръководство. За мен и моите колеги, които днес бяхме избрани в това ръководство, нашите читалища са кауза, за която ще се борим с всички сили. Вярваме, че с всички колеги от областта ще работим добре и ползотворно, за да бъдем полезни и да оправдаем гласуваното ни доверие. Всеки един от вас има в наше лице приятел, на когото винаги може да разчита. Благодаря ви и нека е успешно начинанието ни!“

Екипът на ХРОНИКА пожелава на г-н Мишев да не спира да отстоява интересите на читалищата, по-голямата част от които са единствената институция за културен живот особено в по-малките населени места и в същото време са източник на много интересни инициативи.

Новият екип на Областния читалищен съвет (от ляво на дясно) – Георги Мишев, Велина Кулева, Васил Новоселски)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *