Съдът потвърди административно наказание в размер на 1000 лева на аптекарка от Гоце Делчев.  На 4 февруари 2016 година Мария Агова е продала лекарството Biseptol без да изиска рецепта от лекар.  Лекарството аптекарката продала на проверяващи инспектори от Изпълнителната агенция по лекарствата, които били в Гоце Делчев за извършване на планова проверка в аптеките на територията на града и общината.

apteka2

 В съдебно заседание, в което фармацевт Мария Агова обжалва наложената й парична глоба от Изпълнителната агенция по лекарствата, е потвърдена наложената й санкция след извършени проверки на документите, при което съдът е установи, че действително продаденото лекарство е в списъка за продажба само с рецепта.

Така Районен съд Гоце Делчев обяви жалбата на Агова за неоснователна и потвърди наложената й санкция за извършеното нарушение, а именно глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградски Административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *