Условни присъди за три месеца и по 100 лева административна глоба за всеки, е санкцията за преминалите нелегално границата между България и Гърция край Гоце Делчев. Решението е на Районен съд – Гоце Делчев.  23-та чужденици, сред които има и осем непълнолетни лица, ще бъдат върнати отново в Гърция през ГКПП Илинден – Ексохи идната сряда, като ще бъдат настанени в лагера за мигранти край Драма.

DSCN5498

На 15 юни, към 9 часа сутринта, на пътя Разлог – Якоруда – Юндола при разклона на село Елешница, служители на реда от Банско и патрул на Гранична полиция задържаха група от 23 лица, която с помощта на трафиканти успяла да премине през зелената граница. Срещу единия от задържаните чужди граждани е образувано дело за незаконно превеждане на лица през границата на страната. Той е действал с още двама български граждани, които са задържани близо до Благоевград.

Тримата са задържани за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното им оставане в ареста. Повдигнато им е обвинение в извършване на престъпление по чл. 280 от Наказателния кодекс.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *