Певци, музиканти и фолклорните групи са заявили участие в голям благотворителен концерт 29 август в село Сатовча, който ще протече под мотото „Заедно за Ники“. Познатите и обичани изпълнители Илиана Кръстева, Кинче Вълчева, Милко Бошнаков, Мариана Манолева, Таня Тингарова, група „Роял бенд – Благоевград“,  танцови формации от Сатовча утре в 11:30 часа ще бъдат на сцената на читалището в Сатовча за да танцуват и пеят за една благородната кауза, която обединява хората от региона за здравето на едно 5-годишно дете, на което лекарите са поставили тежката диагноза детска церебрална парализа.

 Билетите за благотворителния концерт са на символичната цена от 2 лева, които за лечението на Ники са много ценни и скъпи. Хората от региона купуват по 10 и повече билета с надежда и желание да помогнат на момченцето да оздравее. Лечението му продължава вече 5 години, семейството наскоро е било насочено за ново лечение на детето им в клиника в Истанбул.

Първият курс на лечението е преминал успешно през юли, като Ники се е справил отлично. Взети са му били и мерки за шини, които ще му бъдат поставени при следващата рехабилитация в специализираната турска клиника, от където дават големи надежди, че детето ще пребори болестта.

За да се постигне обаче добрият резултат в лечението на Ники са необходими 24 000 евро за предписаната му едногодишна рехабилитация . В същата сума влиза и цената за шините. Рехабилитацията според специалистите в рамките на година трябва да се проведе без прекъсване с режим всеки месец по 12 дни с по 2 процедури на ден.

За семейството на малкия Ники сумата е непосилна и единствената им надежда остава добрите хора да помогнат за да се съберат необходимите пари за лечението.

„Заповядайте на концерта и дарете по 2 лева за лечението на малкия Ники за да може и той като другите деца да скача, да върти педалите на колелото си и да тича с приятелчетата си“, призовават организаторите на благородното мероприятие в Сатовча – Катя Коджаманова, Мария Коджаманова, младият изпълнител Милко Бошнаков и Бисер и Маруся Ушева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *