При голям интерес премина първата приемна организирана от народния представител Богдан Боцев в гр. Гоце Делчев, която се проведе днес. Повече от 10 души поставиха пред него своите проблеми и въпроси, като основната част от тях бяха свързани с липсата на заетост и ниските доходи. Според голяма част от хората, липсата на работа и добро заплащане на труда е основен проблем за региона и затова отправиха към Богдан Боцев апел да помогне за разрешаването  му.

„Аз като народен представител няма как да осигуря заетост на хората, но това, което бих могъл да направя е, да съдействам за намирането на инвеститор, който да развие своя бизнес тук. По този начин ще се разкрият работни места и това ще бъде от голямо значение за нашия район“, обясни Богдан Боцев и допълни, че този въпрос е сред неговите приоритети за Гоцеделчевско.

Друг въпрос поставен по време на проведената днес приемна касае преизчислението на пенсиите, което е обект на много коментари в последните месеци. „В нашата програма този въпрос е сериозно засегнат, тъй като ние от БСП сме на мнение, че е необходимо да бъде направено това преизчисление и актуализиране на по-старите пенсии. Направените от нас предложения са внесени за разглеждане в Народното събрание и се надявам, че останалите колеги ще проявят нужната отговорност и загриженост към българските пенсионери, за да бъде поправена тази несправедливост по отношение на пенсиите“, каза още Богдан Боцев.

Следващата седмица, на 22 май, той отново организира приемна за хората в община Гоце Делчев, която ще се състои в клуба на БСП от 10.00 часа.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *