14 служители от “Държавно горско стопанство Добринище” участват в разчистването на пътищата в района от паднали дървета. Обилният мокър сняг, който трети ден не спира да вали, е повалил около 40 дървета, които блокират пътя Добринище – Гоце Делчев, съобщи директорът на териториалното поделение инж. Благой Кишев.
Създадена 20150307_173357_resizedе организация, свикан е оперативен щаб с участието на представители на пожарната, полицията и доброволчески групи за изясняване на ситуацията и определяне на действията. Цяла нощ горските екипи са патрулирали по пътищата в обхвата на стопанството и с моторни резачки са отстранявали падналите дървета. Приоритетно усилията са насочени към разчистване на главния път за Гоце Делчев, както и на пътя за едноименната хижа, посочва директорът на “ДГС Добринище”.
Горските екипи от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие са в готовност за оказване на помощ при необходимост и в други населени места.  снимка кр.

Пътят през прохода Предела е проходим при зимни условия, съобщават от АПИ. Това потвърдиха и наши читатели. Днес се пътува много по леко, отколкото в съботния ден.

 

 

 

Тази новина има 1 коментара

  1. Анонимен Reply

    ако някои от въпросните служби си беше направил труда лятото да разчисти клоните около пътя. сега нямаше да има този проблем с падналите дървета на платното

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.