Община Гоце Делчев организира традиционен събор в местността „Попови ливади” по повод 111-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Съборът ще се проведе на 2 август 2014 г. /събота/.
Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев в местността „Попови ливади” със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Тържествено слово ще произнесе проф. Андрей Пантев. След това ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към жертвите на въстанието.
В 11.30 часа ще започне празничният концерт, в който ще вземат участие:
Фолклорен ансамбъл „Тоска” от град Щип, Република Македония; Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев; Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Ирина Паскалева, Иван Арнаудов, Васил Пиргов и Мария Христова.
Специално участие в програмата тази година ще вземат изпълнителите Тони Димитрова и Наум Петрески.

Осигурен е организиран превоз от Гоце Делчев до местността „Попови ливади”. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 08.00 часа, а връщането ще бъде от 16.00 часа.PLAKAT SYBORSYBOR ZNAMENASYBOR 2XORO

By hronika

One thought on “Готови ли сте за събора в събота на Папаз чаир?”
  1. КАКЪВ СЪБОР БЕЗ ГОЛЕМИТЕ ПЕСНИ НА ВОЛОДЯ СТОЯНОВ – ВОЙВОДАТА????!!!??! ОООО НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМИШ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *