Осем нови проекта ще внесе за финансиране по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония Община Гоце Делчев. Проектите вече са обсъдени и от общинските съветници в постоянните комисии. Те са свързани с цялостно саниране и енергийно обновяване на сградите на детска градина „Слънце“ в гр. Гоце Делчев и детската градина в с. Корница, продължаване укрепването коритото на река Туфча, в най-опасния от наводнения участък в с. Брезница, обновяване на площада в селото, основен ремонт на бившия пионерски лагер, саниране и основен ремонт на сградата на читалището в с. Мосомище и ремонт на дворното пространство с изграждане на спортна площадка в детска градина „Детелина“ в гр. Гоце Делчев.

Община Гоце Делчев, Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, читалището в с. Брезница и останалите бенефициенти ще си партнират с общините Щип, Пехчево, Виница в Македония, с които имат и предишни успешни проекти по програмата, уточни заместник кметът Валери Сарандев.

На заседанието на Общинския съвет утре ще бъдат предложени и два нови проекта по програмата Красива България.

ДЕТЕЛИНА  На снимката са децата от детска градина „Детелина“, които посещават модерната сграда на детското заведение, напълно обновено по програмата България – Македония в предишния програмен период.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *