Детските градини „Радост“ и „Калинка“, детската ясла, Второ и Tрето основно училище, межублоковите пространства в жилищните комплекси “Юг” и “Дунав”, сградата на Дома на културата, втора част от улица “Бяло море” до пресечката й с улица „Търговска“, заедно с малкия площад пред Клуба на пенсионерите и още улична мрежа в западната и югозападната част на гр. Гоце Делчев ще бъдат обновени по Програмата Региони в растеж, съобщи кметът Владимир Москов.

DSC_1232
Заключителна пресконференция по проект „В подкрепа на Община Гоце Делчев за следващия програмен период 2014-2020 г.” се проведе днес. На нея присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, общински съветници, директори на учебни и детски заведения, представители на етажната собственост в града, на фирмите-изпълнители и други заинтересовани лица.
Община Гоце Делчев приключи изпълнението на проект „В подкрепа на Община Гоце Делчев за следващия програмен период 2014-2020 г.”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г., на стойност 371 840,40 лева, като 100% от финансирането на тези средства са от Оперативна програма „Регионално развитие”, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

DSC_1237 DSC_1251 DSC_1252
В резултат на изпълнението на проекта са изготвени пълни по обем и съдържание инвестиционни проекти за общо 12 обекта. Инвестициите предвиждат цялостно вътрешно и външно обновяване на сградите, ремонт на дворни пространства и спортни салони, благоустрояване на зелени площи, нови зони за отдих, детски площадки, рехабилитация на улици. С община Гоце Делчев ще се кандидатства за финансиране по новата Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г., в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *