Интерактивната карта за винени турове в България, Гърция и Италия Winetrips.eu бе представена в Гоце Делчев. На събитие, което се състоя в комплекс Uva Nestum Wine & SPA, присъстваха кметове на общини от района на Долината на Места, представители на туристическия бранш от региона, специалисти от местната администрация и експерти. Идеята на платформата е да обедини на едно място и да популяризира дестинациите, където туристите, ценители на качествено вино, могат да открият не само винарски изби, ресторанти, хотели, но и популярни туристически обекти, забележителности, активности и събития.

 

След включването на Долината на Места в програмата на министерство на туризма, популяризираща винено-кулинарните маршрути и СПА дестинациите в България, платформата Winetrips.eu си поставя за цел да разкрие пред любителите на виното у нас и в чужбина и огромна част от изключително богатото и уникално културно-историческо наследство на Неврокопския край.

Платформата предлага различни идеи и насърчава създаването на винени турове и туристически маршрути в България, Гърция и Италия. Онлайн регистрирането на обектите, управлението и представянето на различните туристически преживявания е напълно безплатно, заяви Екатерина Христова, организатор на проекта от българска страна.

Проучване по проекта показва, че основната причина винените туристи да пътуват и да посещават изби е търсенето на нова емоция и автентично преживяване, свързано с района и културата му, обясни Христова. Чрез Winetrips.eu запалените търсачи на положителни изживявания имат възможността да изследват нови дестинации и споделят преживявания.

Освен съвременен инструмент за реклама и маркетинг на туристическите обекти, платформата Winetrips.eu ще създаде възможност за надграждане на умения в сферата на гостоприемството и професионални познания за туристическите дестинации, след техническото завършване на проекта през ноември тази година. Безплатната обучителна част на платформата ще позволява дистанционно обучение по всяко време, от всяко място и има за цел работещите в туризма да постигат резултати чрез фокус върху винената култура, гостоприемството, маркетинга и обслужването на клиенти.

Интерактивната платформа за рекламиране на винени дестинации и туристически комплекси в България, Гърция и Италия е част от проекта „Популяризиране на винените туристически дестинации чрез съвременни медийни платформи“ (проект: 2017-1-BG01-KA202-036376), който се осъществява с европейско финансиране по програма Еразъм+.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *