Още един неврокопчанин сложи генералски лампази. Роденият в Гоце Делчев Никола Панчев е поредният генерал от града след Борис Карамфилов, Любен Пандев, Цанко Доленски, Богомил Янев, Атанас Самандов и Андрей Боцев.

Никола Панчев има дълга кариера в системата на МВР. В началото на април, със заповед на доскорошния министър на вътрешните работи Валентин Радев старши комисар Никола Панчев е назначен на длъжността директор на ОД МВР Добрич. Преди това, в продължение на три години, е бил началник на Охранителна полиция във Варна.

Панчев беше преместен от София във Варна, във връзка със скандал,  припомнен от изданието „Фрогнюз“. Случаят е от 2014-та година. Тогава 25-годишната Александра Стоилова и 26-годишният й приятел Иван Цонев бяха набедени от полицай на Първо районно управление на полицията в София, че са му нанесли побой и са скъсали униформата му. Записи от охранителните камери в районното управление обаче показаха, че полицаят сам е скъсал ръкава на униформата си. Двамата замесени в този случай са Даниел Пашов, тогава шеф на столичното полицейско управление и Панчев, ръководил „Охранителна полиция“. Пашов  беше предложен за наказание с порицание, а Панчев – с уволнение. Година по-късно обаче наказанията паднаха. Двамата бяха назначени във Варна – първият като началник на полицията в морската столица, а вторият – като негов заместник.

 

 

By hronika

One thought on “Гоце Делчев има още един генерал”
  1. Какъв генерал,генералщабна академия ли е карал?Поредния набеден генерал,като Тиквоча!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *