Гоце Делчев няма да загуби нито лев от средствата, отпуснати по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

Вижте как ще изглежда новата спортна зала в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев няма да загуби нито лев от средствата, отпуснати по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, категоричен е кметът Владимир Москов. Подписани са договорите за ремонт на улиците в града и всички села на обща стойност 1 милион и 750 хиляди лева.
До края на седмицата ще започне работата по строителството на Многофункционалната спортна зала в Гоце Делчев. В четвъртък – 14 август, фирмата – изпълнител консорциум ДЗЗД «ГД СПОРТ 2014» гр. София, ще стартира строително-монтажните дейности по довършване на сградата, които трябва да приключат в рамките на 5 месеца.
Финансирането в размер на 3.5 милиона лева е осигурено от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма «Растеж и устойчиво развитие на регионите». Средствата ще обезпечат строително-монтажните работи, оборудването и обзавеждането на залата, техническия и авторски надзор.
След завършването си, сградата ще представлява комплекс, включващ: зала с изцяло метална конструкция; хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. Общата застроена площ на комплекса ще бъде 3071 кв.м.
Състезателната зала ще бъде с основно игрално поле 20/40 метра, като тези размери позволяват използването на игрището за хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата по проект е 1100 места, а площта – 1890 кв. м.
Хотелският комплекс ще включва общо 20 стаи. Този капацитет може да покрие нуждите на два отбора за състезания и тренировки.
Многофункционалната спортна зала ще разполага със система за видео наблюдение и озвучаване, както и с пожароизвестителна инсталация. След завършването си, това ще бъде най-модерната спортна зала в региона, която освен за спорт ще се използва и за други публични прояви.

 

sportna_zala1sportna_zala2

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *