Град Гоце Делчев може и да се окаже с трима депутати, свързани с града. Водачът на ПП Продължаваме промяната в 1 МИР – Благоевград, преподавател в Американския университет проф. Андрей Гюров е внук на покойния учител по физика в гоцеделческата гимназия „Яне Сандански“ Тодор Гюров. Трета в листата на същата партия е родената в град Гоце Делчев юристка Екатерина Димитрушева. Три са и официално обявените от ЦИК мандати за тази партия.

БСП успя да спечели само един мандат за областта, но ако се сбъднат прогнозите, че водачът на листата проф. Георги Михайлов ще стане министър на здравеопазването, шансът ще е за Богдан Боцев отново да е народен представител, който е с най-много преференции в листата на БСП и в тези избори.

Андрей Гюров е преподавател по финанси в Американския университет в България и 5-кратен шампион на България с бейзболния отбор „Бизоните“.
Професионалната си кариера Андрей разделя между банковия и академичния сектор. Има над 15-годишен опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank и други. Фокусът на работата му са системите за управление на кредитния риск, като разработени от него модели се използват в над 100 финансови институции в цяла Европа.

От 2010 година Гюров е главен асистент в Американския Университет в България, където преподава финанси. Андрей е всеотдайно ангажиран с извънкласни студентски дейности. Ментор е на клуба по управление на финансови активи, на инкубатора за млади компании на университета – Elevate, както и на клуба по голф. Под негово ръководство отбори на университета са печелили три пъти националното състезание за оценка на компании към CFA Institute и са представяли България на регионалните и световни финали в Чикаго, САЩ, Прага, Чехия и Ирландия.

Като член на борда на Института за научни изследвания „Балкански-Паница“, Андрей организира летни училища по икономика с участието на професори от някои от най-реномираните университети в света като Харвард, Кеймбридж, Станфорд, Лондон Бизнес Скул и други.

Андрей Гюров е запален спортист, 5-кратен шампион и носител на купата на България с отбора по бейзбол „Бизоните“ от Благоевград и редовен участник в ултра крос триатлони.

През 2019 година той изкачва Монблан, а в свободното си време практикува тенис, ски, сноуборд, голф, кайт-сърф и мотоциклетизъм. Андрей е семеен, с двама сина на 17 и 13 години. Цялото семейство споделя страстта на Андрей към спортуването – от първокласници синовете му тренират баскетбол в спортен клуб „Евробаскет“ – Благоевград, а съпругата му е запален фитнес ентусиаст.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *