От 26 до 28 март Регионалното управление на образованието – Благоевград и Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев ще бъдат домакини на националната работна среща за професионално образование в сектор „Лека промишленост“, която ще срещне работодателите и директорите на професионалните гимназии в сектора.

Срещата се провежда по инициатива на Националната асоциация на училищата по мода (НАУМ) и е продължение на проведеното през м. ноември 2017 г. в гр. Русе национално съвещание с директорите и бизнеса, организирано от МОН, интересът към който беше изключително голям. Участие взеха над 20 представители на работодателите и синдикатите в сектора и 60 директори и учители от цяла България, както и експерти по професионално образование от РУО.
Участие в дискусиите ще вземат Фани Тодорова – главен експерт в МОН и експерти по професионално образование и обучение към Регионалните управления на образованието.
По инициатива на председателя на Сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев и управител на ,,Пирин Текс“ ЕООД Бертрам Ролман ще се проведе среща – разговор с участниците в работната среща. Желаещите ще имат възможност да присъстват на демонстрационен урок по технология на облеклото с приложение на ИКТ в обучението, в НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев“.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.