dav

По повод Деня на Земята, община Гоце Делчев бе организирала мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинства, който бе разположен на площад „Македония“.

Резултатът от проведената кампания е 11.4 кг опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества, 4.4 кг киселини, 8.6 кг основи, флуоресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак, живачни термометри и живак – 0.88 кг, цитотоксични и цитостатични лекарствени продукти – 2.42 кг.

Общото количество на събраните опасни отпадъци от домакинствата в рамките на проведена кампания за деня е 27 килограма и 700 грама.

Следващата кампания по събиране на опасни отпадъци чрез мобилен пункт ще бъде на 20.10.2017 г. На този мобилен събирателен пункт домакинствата могат да предадат: живачни термометри и ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

Община Гоце Делчев получи грамота за отличие заради своя принос в изграждането на национална система за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *