Слуховете, които вървят от седмица в съседна Драма за създаването на втори имигрантски център за настаняване, бяха потвърдени от представителите на властта вчера.

Началникът на полицията комисар Георги Павлидис, заместник-областният управител Аргирис Патакакис и заместник-кмета на Като Неврокопи Лефтерис Тамбуридис са потвърдили, че има решение на гръцкото правителство да се създаде т. нар. hot spot в сградата на бившия лагер на митрополията на Драма в с. Гранити, като областната управа е задължена да го подготви за настаняване на бежанци.

Granitis

В предаване за местната телевизия ALFA NEWS и тримата представители на властта са изразили своите силни възражения срещу начина, по който правителството се намесва без да информира местната общност и организации, както и притеснения относно годността на обекта по отношение на инфраструктура, свързани със здравето и безопасността на мигрантите. Според заместник кмета на Като Неврокопи помещенията в лагера не са подходящи за целта, има проблеми най-вече с водопровода и канализационната мрежа.

Допълнителни проблеми се очакват относно безопасността на местните жители, тъй като Гранити е село с няколко жители – предимно възрастни хора – без възможността за адекватни действия на  полицията и близостта до гръцко-българската граница, с всичко, което това предполага.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *