Oт тази вечер жителите на Община Гърмен могат да са спокойни, след като видяха белия дим над сградата на местната администрация, където заседаваха общинските съветници, шегуват се местните зевзеци. Едва на трето поредно заседание бе избран нов председател на Общинския съвет, след оставката на Екатерина Татанова. С 9 гласа за, шест против, една невалидна бюлетина и един отсъстващ гърменските старейшини избраха за председател Исмет Узунов от местната коалиция „За просперитет и сигурност на община Гърмен“.

„От дългия ми опит като общински съветник знам, че числото девет е добро за нашия Общински съвет“, каза Исмет Узунов и благодари на тези, които са го избрали и на тези, които не са гласували за него. Новият председател насрочи извънредно заседание на Общинския съвет с неотложна тема – преобразуването на три от основните училища в общината с обучение до 10 клас.  Освен директора на училището в Дебрен за такава промяна настояват школските директори в селата Дъбница и Долно Дряново.

На новия председател разчитат и кметовете на населени места в общината, чиито заплати не са актуализирани. За това се изисква решение на Общинския съвет, обясни общинския кмет Минка Капитанова.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *