Скандал с българска следа тресе Гърция. Националната телевизия ЕРТ излъчи репортаж в най-гледаното време, точно докато здравният министър обясняваше новите, по-строги мерки в южнaта ни съседка.

Журналистката от медията Ния Авдели е направила интервю с гръцки посредник, който урежда сертификати от лекари в София. Човекът говори в гръб през цялото време.

Той съобщава, че е част от канал, който продава на гърците напълно редовни документи срещу 300 евро. Зелените сертификати си имат всичко необходимо за направена имунизация, вкарани са в системата. Естествено, клиентите дори не стъпват в София.

Според твърдения на посредника – от услугата на канала вече са се възползвали хиляди гърци, които не искат да се ваксинират. Любопитното е, че най-слабо имунизацията върви в северните части на страната. Точно до нашата граница живеят най-големите скептици и съответно там положението със заразата е най-тревожно.

Гръцките власти казват, че внимателно наблюдават ваксинираните гърци с постоянен адрес в Гърция, които представят сертификати от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са предвидени сериозни наказателни и финансови санкции за незаконни действия, свързани с тестването и ваксинирането.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *