От четирите общини в Неврокопско най-активни в политиката са жените в община Гърмен. В изминалия мандат на дами управляваха селата Огняново, Долно Дряново и Лещен. Жена кмет бе начело на общината в последните две години.

 

На предишните избори само седем гласа не достигнаха на Гърмен-общинаТюркян Ходжова да стане кмет на село Дебрен. Тя отново ще е кандидат за кмет на родното си село. Като независим кандидат се кандидатира и Синем Бекирова за село Дъбница. Тя има един управленски мандат в по-предните избори, когато беше кандидат на ГЕРБ. Дългогодишният кмет на село Огняново Димитрия Гюрова отново ще се състезава за доверието на своите съселяни. В кметската надпревара се включва и досегашният кмет на община Гърмен Минка Капитанова. Основният й конкурент е Ахмед Башев от ДПС, като за кметския стол ще се борят също Галип Мисирков, издигнат от местна коалиция и Сергей Младенов – ГЕРБ.

До регистрацията на кандидатите има още няколко дни, така че още имена на дами, готови да управляват, няма да са изненада.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *