След оспорвано състезание, продължило над 4 часа петокласникът Даниел Ламбин от I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев стана национален шампион във финалния кръг на Единадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  Тази година до финала успяха да стигнат 23 най-добри ученици от цялата страна. Финалът се проведе онлайн в платформата ZOOM.

Подгласничка на Даниел е Веселина Северинова, 7 кл., ОУ „Васил Левски“, гр. Златоград. Участниците показаха изключителни познания по английски език и впечатлиха журито със своята увереност.

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа и президентът на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър поздравиха всички участници във финалния кръг на  състезанието. Всички участници получиха грамоти, медали и много награди.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, с подкрепата на  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *