75 нарушения са констатирали данъчните при проверки в Банско, които от началото на януари са извършили над 1000 проверки в ресторанти, хотели, магазини и различни търговски обекти, информира БНТ. 

Запечатани пет обекта в зимния курорт. Сред тях са два обекта за бързо хранене, лоби бар в един от хотелите, ски гардероб и микробус, който разнася хляб. Издадени са заповеди за затварянето на още 12. 

Глобите са от 500 до 2 000 лева. 

Повечето обекти, хванати в нарушение, не са издавали фискални касови бонове. Има обаче и такива, които въобще не са имали фискално устройство. В много заведения и хотели се извършва постоянно наблюдение с физическо присъствие на служители от агенцията. В някои от тях се забелязва десетократно увеличение на оборотите.

В обектите, където няма фискален апарат, данъчните ще проверяват и ревизират собствениците и управителите на фирмите. Все пак тази зима нарушенията в Банско са по-малко в сравнение с предходни години. За сметка на това обаче в другите населени места – Добринище, Разлог и Баня има лек ръст, по информация на DNES.BG.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *