Болницата в Гоце Делчев се включи в националния протест, организиран от Сдружението на общинските болници в страната и подкрепен от Българския лекарски съюз. Лекари, медицински сестри и останалия персонал на болницата настояват заедно със своите колеги от страната министерството на здравеопазването  да осигури 30 млн. лева за намаляване на задълженията на общинските болници, за актуализация в цените на здравните пътеки, които не са актуализирани от 2007 г. и промяна в изкуствено завишените медицински стандарти, относно броя на лекарите. Медиците се надяват исканията им да бъдат чути, да бъдат подкрепени от пациентите и всички граждани, за да спре унищожаването на общинското здравеопазване.

 “За фалит на общинска болница Гоце Делчев е абсурдно да се говори“ – категорична е д-р Мария Радойкова, управител на здравното заведение. МБАЛ „Иван Скендеров“ има затруднения, но не дължи за заплати и осигуровки, а с доставчиците се договарят разсрочени плащания, обясни д-р Радойкова, като допълни, че ако протестите не бъдат чути, затрудненията в дейността на болницата ще станат още по-големи.

Само за надлимитни дейности за последните две години НЗОК дължи на гоцеделчевската общинска болница над 160 000 лева, напомни още тя. Това ограничава финансовия ресурс и води към прием на по-малко пациенти.

Тази новина има 1 коментара

  1. фидата Reply

    що не разгласихте щеше да подкрепим

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.