Две нови постоянни комисии и двама заместник председатели ще има в новия общински съвет на Гоце Делчев.  С тайно гласуване общинските съветници избраха за заместници на председателя Ангел Гераксиев  – Димитър Балтаджиев от БСП и Джалил Бошнак от ДПС.

DSCN2760

Иван Геров (БСП) беше избран за председател на Постоянната комисия по бюджет, финанси и инвестиционна политика, чийто състав е от деветима членове.

DSCN2744

Димитър Балтаджиев оглави Постоянната комисия по общинска собственост, приватизация и управление на общинските дружества, а Ангел Тунчев (ГЕРБ) е начело на комисията устройство на територията и екология, като и тези две комисии имат в състава си по девет членове.  Д-р Неджми Уруч (ДПС) събра повече гласове от д-р Елена Аврамова (Реформаторски блок) и стана председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социално дело. Джалил Бошнак (ДПС) беше избран начело на шестчленната Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания и именования.  Сайди Чолак (ДПС) събра 18 гласа, с което оглави комисията по селско стопанство и природни ресурси, в конкуренция с Димитър Попов (ГЕРБ), за когото гласуваха осем от общинските съветници.  Комисията по законност, обществен ред, транспорт и молби на гражданите ще бъде ръководена в следващите четири години от Ангел Поюков (БСП), а комисията по европейски проекти и международно сътрудничество – от Мария Бозукова (Коалиция ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ). Димитър Гамишев (ГЕРБ), за когото гласуваха 20 от общинските съветници ще ръководи заседанията на Постоянната комисия по младежта, спорта и туризма. За предложения от групата на ДПС Хюсеин Зърбаш гласуваха 7 от съветниците.

В началото на заседанието на ОбС – Гоце Делчев, клетва положиха общинските съветници – Георги Мишев, Сайди Чолак, Хюсеин Зърбаш, Джалил Бошнак, Магдалена Пиринска и Димитър Бояджиев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *