Двама млади фотографи от училището в село Брезница са се сред най-добрите във фотоконкурса „Моето училище е най-хубавото“ на издателство „Аз-буки“, който се провежда под патронажа на МОН вече 8 години.

Това са Мустафа Иса и Фатме Грошар от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Брезница, община Гоце Делчев.  

От началото на неговото създаване над 3 000 ученици са запечатали в снимка своето училище, своя клас или своя учител. Рекорден брой снимки (над 400) бяха изпратени в тазгодишното му издание. Участваха ученици от всички класове – както първокласници така и абитуриенти. Авторитетно жури от доказани професионалисти излъчи най-добрите 13 ученически снимки, с които бе изготвен и календар за новата 2024 г.

От следващата година фотографията ще бъде включена в Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков на церемония по награждаване на победителите във фотоконкурса на издателство „Аз-Буки“, която се състоя в МОН. Снимките им бяха подредени в изложба в министерството. „Всяка от тези снимки е специална, защото е вдъхновена от вашето училище. То трябва да бъде точно такова, каквото е в тези пъстри фотографии – да събужда емоции, да мотивира към творчество и изява на таланта всяко българче. „Поздравявам  победителите, както и всички млади творци, които увековечиха най-хубавите моменти от училищния си живот. Пожелавам им да са здрави, да продължават да създават красиви и неповторими неща, да търсят и намират вдъхновение в образованието“, каза още на учениците министър Цоков.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *