Д-р Атанас Кундурджиев е назначен като заместник министър на здравеопазването, като част от екипа на министър Илко Семерджиев.  В екипа на д-р Семерджиев ще работят още като негови заместници Галин Каменов и Любомир Гайдов.

Д-р Атанас Кундурджиев е роден в град Гоце Делчев,  началник е на нефрологичното отделение в клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. От 2014 г. досега участва в Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска“. В периода 2000-2001 г. е заместник-министър на здравеопазването. Завършва Медицинска академия – София, и има специализации по вътрешни болести, кардиология и нефрология, както и докторска степен от МУ – София. През 1983 г.той  завършва Медицинска академия в София. Започнал е кариерата си като участъков терапевт в  Хаджидимово.

Към настоящия момент Любомир Гайдов е съдия във Върховния административен съд, а преди това – в Административен съд – София област. В периода август – ноември 2009 г. е заместник-министър на здравеопазването. Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и международни икономически отношения в УНСС.

От 2000 г. до 2001 г. Галин Каменов е бил заместник-министър на здравеопазването, след което става директор на РИОКОЗ – Софийска област.От 2011 г. до момента е главен секретар на РЗИ – Софийска област. Завършил е медицина в МУ – София, след което специализира „Епидемиология“ във ВМА и в МУ. Бил е заместник-началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена към ВМА.

Д-р Атанас Кундурджиев има специално отношение към изобразителното изкуство. На снимката е с приятели на изложба в София на друг известен неврокопчанин художника Николай Маринов.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *