Два нови автомобила получи Районна служба  „Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Гоце Делчев. Автомобилите са придобивка като част от съвместен трансграничен проект с Република Северна Македония. Те са високопроходими, предназначени за гасене на пожари в горски територии.

Противопожарните коли бяха осветени от Неврокопския митрополит Серафим в присъствието на директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, областния управител Николай Шушков, кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателя на Общински съвет-Гоце Делчев Димитър Балтаджиев, началника на Районна служба РСПБЗН – Гоце Делчев главен инспектор инж. Росен Сердарев и целият състав на пожарната служба в град Гоце Делчев.

„Искам да Ви поздравя с новите придобивки, които са изключително важни за Вашата работа, за Вашата безопасност и това да си вършите своята работа както трябва. Да благодаря на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, за това че включи общината и по специално пожарната в Гоце Делчев в този проект. Това е едно много добро партньорство, в което се решават проблеми, както на градовете, така и на хората. Всички знаем, колко важна е противопожарната служба, за всяко едно населено място. Ако във всички посоки се работеше, както с този проект, се реализират проекти между България и С Македония, сега сигурно нямаше да има граница. Едно изключително партньорство от нашите приятели от град Щип. Живи и здрави. Със здраве да се ползват и както се казва по- малко работа да има, но да се знае, когато има нужда, вие сте готови да отреагирате с необходимата техника, оборудване и автомобили“, каза кметът Москов.

Районна служба пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) – Гоце Делчев осигурява пожарната безопасност на над 80 хил. души от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *