Днес Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението получи два чисто нови противопожарни автомобила. Специализираните коли са марка Ивеко и са високопроходими, което ги прави удобни за работа при гасенето на горски пожари. Те притежават и система за самозащита, чрез която автомобилът се облива с вода, ако бъде обграден с пламъци, уточни началникът на районната служба Росен Сердарев. Така от днес местната противопожарна служба разполага вече с общо четири пожарни коли съответно с вместимост от 1, 3, 4 и 6 тона вода. Директорът на дирекцията по противопожарна защита – Благоевград Георги Пармаков съобщи, че по два нови противопожарни автомобила са получили всички 7 служби в областта, като средствата за закупуването им са осигурени по Оперативна програма „Околна среда”.
На водосвета, отслужен от отец Георги и отец Никола от Неврокопска епархия, присъстваха всички 31 пожарникари както и 14-те им колеги спасители.

Да ги поздравят за новата техника, с която се предполага да  работят по-ефективно, дойдоха кметът Владимир Москов, заместник кметът Валери Сарандев, кметът на Гърмен Минка Капитанова и началникът на граничния полицейски участък Илия Сораджиев.
С дъждовното лято и липсата на тежки бедствия, природата е благосклонна към хората в района и към дейността на пожарникарите. От дъждовете обаче тревата в планините и горите израства и при сух август, може да създаде сериозни проблеми, ако не сме внимателни при горски излети с палене на огън или пък, ако горим стърнища в полето, напомниха пожарникарите.DSCN0689DSCN0697DSCN0699DSCN0696

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *