Прокурор от Софийската районна прокуратура е крал ток и сводничел на жена да прави секс с трима души. За това съобщиха днес от държавното обвинение. Заради тези му действия Константин Сулев е бил привлечен като обвиняем, а главният прокурор Сотир Цацаров днес е внесъл в Прокурорската колегия искане за отстраняването му от длъжност, пояснява изданието Правен свят

Сулев е обвинен за това, че от 14 октомври до 31 декември 2015 г. е манипулирал уред за измерване на електрическа енергия. В резултат на неправомерните му действия сметките за ток за него и семейството му били занижени. „Назначената от специализираното звено „Антикорупция“ техническа експертиза е установила разлика от 81% между реално консумираната електрическа енергия и отчетената електрическа енергия от манипулирания измервателен уред, поради което му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК“, уточняват от прокуратурата.

Второто обвинение срещу Сулев по чл. 155, ал.1, пр.2 от НК – за това, че през 2016 г. при условията на продължавано престъпление е свождал млада жена към съвкупления с трима души.

Заради тези обвинения по искане на главния прокурор днес Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани Сулев от длъжност на основание чл. 230, ал.1 от ЗСВ до приключване на наказателното производство срещу него.  

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *