В Благоевград се проведе Десетото регионално състезание по информационни технологии на тема „Scool IT Academy“. В него участваха ученици, разделени в две възрастови групи – от V до VIII клас и от IX до ХІІ клас от училища в региона и страната. Младите хора представиха свои разработени проекти за уеб сайт,  мултимедийни приложения, мултимедийни клипове и компютърни приложения.

Учениците от 10а клас на ПМГ „Яне Сандански“ Иван Духов, Стела Тошанова, Мирослав Пехливанов подготвиха проекти, с които участваха в състезанието в направленията „Компютърни приложения“ и „Мултимедийни клипове“.

Проектът „Linghtbot: CodingHour“ на Иван Духов е отличен от журито с най-голям брой точки сред всички участници в състезанието независимо от направлението. Иван Духов зае първо място в направление „Компютърни приложения“, награден е с предметни награди и получи сертификат от Югозападния университет „Неофит Рилски“ за отлично представяне в Десетото регионално състезание по информационни технологии. С този сертификат ученикът може да участва в класирането за специалностите „Информационни системи и технологии“, „Информатика“ и „Математика“ с оценка Отличен (6).

Учениците Стела Тошанова и Мирослав Пехливанов впечатлиха журито с иновативните технологии, които са използвали в проекта си „Пътешествие на извънземни из неземно красивата България“. Те са най-добрите в направлението „Мултимедийни клипове“ – за тях е първото място, както и предметни награди.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *