10 училища от областта, както и двата университета в Благоевград – Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Американски университет в България, са с одобрени проекти по Ключова дейност 1 – „Мобилност“, сектор „Училищно образование“, „Професионално образование и обучение“ и „Висше образование“ по Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, съобщават от Областен информационен център – Благоевград. Сред одобрените проекти са и два от град Гоце Делчев – на Професионална гимназия по МСС „Пейо Яворов“, на стойност 147 560 евро, свързан с повишаване на качеството на практическата подготовка на учениците чрез мобилност и на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на стойност 14 790 евро, свързан с предизвикателствата пред образованието – иновации, умения и ефективност.

Поканата за проектни предложения беше публикувана през месец февруари т.г., а резултатите от подбора на проектните предложения бяха обявени на 12 юни. Общата стойност на европейските средства, които се предоставят от Програма „ЕРАЗЪМ+“ по всички 12 проекта в област Благоевград е 1 106 377 лв., като най много средства ще получат студентите и преподавателите в Югозападен университет – 459 000 лв.

Европейската програма „ЕРАЗЪМ+“ е най-голямата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт и всички нейни проекти в България се управляват от Центъра за развитие на човешките ресурси.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *