Разочарованието, натрупано след близо 10-годишното управление на ГЕРБ, е това, което най-често коментират хората при срещите на кандидата за евродепутат от БСП Деница Златева. Те с интерес посещават предизборните й срещи, защото ценят нейния опит и споделят, че се надяват на подкрепа чрез средствата, идващи от Европейския съюз, но вместо това виждат, как те се разпределят в „приятелски кръгове“.

„Основният ни залог е да сме над ГЕРБ и да спечелим тези европейски избори, защото това е залог за бъдещето за България”. „Моята кауза е европейска България. Това е нещо, за което възнамерявам да работя и основната причина да се кандидатирам”, каза още Златева.  Европейският съюз се нуждае от реформиране заради кризите от последните години. Според Златева фокусът на Евросъюза е изместен от обикновения европейски гражданин към големите корпорации и фирми и това трябва да се промени.

Решението обаче не можем да чакаме само от Европейския съюз – промяната зависи от нас, нашата „къщичка“ трябва да подредим самите ние – категорична е младата социалистка. Малките и средни предприятия в производството са забравени. Не може да има просперитет и развитие на българската икономика, ако се разчита само на сектора на услугите. Ролята на държавата е да мисли стратегически, да планира по такъв начин развитието на отделните региони, че да осигури постоянна заетост и икономически растеж, а не решения на парче. Това са част от проблемите на обикновения българин, които са грижа и на Деница Златева и партията, която е издигнала нейната кандидатура. 

След Банско, с. Баня и с. Гърмен Златева тази вечер се срещна и жителите на град Гоце Делчев. 

БСП е за социална и справедлива Европа, без неравенства, без деление на ядро и периферии. Ние искаме Европа на гражданите, с повече грижа за обикновения европеец, за малкия и средния бизнес, а не само за големите корпорации. Отиваме на тези избори със самочувствието на партията, която проправи пътя на #България към #Европа. Опонентите ни ни наричат „аматьори“ по европейските въпроси, но ние сме единствената партия, която реално води диалог с българските граждани в каква Европа искат да живеят. В Гоце Делчев, Деница Златева бе заедно с кмета Владимир Москов, народния представител Богдан Боцев и областния председател на БСП – Благоевград Валери Сарандев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *