Един от най-необичайните празници е Световния ден на прегръдката. Според традицията на този ден се споделят приятелски прегръдки. Това създава между хората чувство на сигурност, любов и топлина. Прегръдката е израз не само на обич, но и на близост и благодарност. Денят на прегръдката отбелязаха клуб „Подай ръка“ и Ученически съвет към Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев. 
В ранните сутрешни, а и в следобедните часове на деня, учениците от клуб „Подай ръка“ и Ученическия съвет посрещнаха с топли прегръдки и усмихнати мечета, идващите в училище ученици, учители и служители. Всеки един получи стикер с мече „ПРЕГЪРНИ МЕ!“. Във вълшебната кутия с предизвикателства, всеки откри на кого да подари топла прегръдка днес.

Учениците бяха слушатели на интересно радиопредаване, даващо информация за този необичаен ден и призоваваха всички да даряват и получават повече прегръдки.
Положителното въздействие на прегръдката върху нас е безспорен факт, защо да не се възползваме от едно толкова достъпно лекарство? Вие си избирате кого да прегръщате, но пробвайте да направите нещо необичайно поне веднъж в годината – ще се почувствате странно удовлетворени, споделиха учениците.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *