Утре в Трето основно училище „Братя Миладинови“ в гр. Гоце Делчев ще бъде отбелязан международния ден срещу тормоза „Ден на розовата фланелка“, който е част от националната кампания „Да бъдеш баща“.
10 неправителствени организации, обединени в националната кампания, се включват в отбелязването на Деня на розовата фланелка“ под надслов: „Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца!“Picture-362 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Това е международна инициатива срещу тормоза, която възниква през 2007 г. в Канада, когато ученици защитават свой съученик, подложен на тормоз, защото е носил розова блуза поло. Националната кампания „Да бъдеш баща“ се включва в инициативата, с желанието да отправи послание чрез бащите и другите важни за децата мъже, че нито едно дете не трябва да бъде подлагано на тормоз и че силата на мъжа е съзидателна, а не разрушителна.
Рано сутринта учениците ще бъдат посрещнати с розови ленти с послание „Аз не приемам насилието”, след което ще бъде открита подписка „Не на тормоза”. По-късно в училището ще бъдат посрещнати бащите, участници в инициативата, като всеки ще получи розова вратовръзка. Всички ще споделят посланията си върху розова фланелка. Международният ден срещу тормоза ще продължи с флашмоб „Танцувай с нас срещу тормоза”, пускане в небето на розови балони с хелий и връчване грамоти на бащите, участници в инициативата.
Да бъдеш баща” е част от международна кампания, която се провежда в над 20 страни от 5 континента. Целта е да бъдат подкрепяни мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, с оглед  пълноценно развитие на децата.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *